Őszi esküvő: dekoráció és gasztronómia

Őszi esküvők különlegességét az esküvői dekorációban és gasztronómiában is érdemes hangsúlyozni.

Ősszel esküvő? Igen, igen, igen…

Az idei év is bebizonyította, hogy szeptemberben, októberben bátran tarthatunk esküvőt. Az indián nyár csodásan szép napokat, fényeket, színeket varázsolt elénk. Novemberi esküvővel már óvatosabb lennék, azt már a hideg időjárás uralja és igen gyakoriak a ködös időszakok is.

Bátran tervezzük a vendégfogadást és a ceremóniát kültéren. De mindenképp kell B terv is!
Gondoskodjatok, arról hogy a vendégek hőérzete jó legyen. Ha kicsit hidegebb az idő a ceremóniára ki lehet fehér plédeket tenni. A fogadáshoz pedig hőgombákat. Ezek az eszközök bérelhetőek ma már!

Őszi esküvő dekorációs elemei, kiegészítői

Kezdjük először az őszi színekkel. A természet csodás díszletet nyújthat a bordó, piros, narancs, sárga minden árnyalatában. Gyönyörű lehet egy szertartást ilyen színpompás háttér előtt megtartani.

Ha inkább a karakteresebb színeket kedveled, akkor ez a Te évszakod! Bátran használjátok a következő színeket: ezüst, padlizsán lila, bronz, arany, vörös, mély kék, smaragd zöld…

Az ősz elkényeztet minket a virágpalettájával is. Elérhető ilyenkor a rózsa, őszi rózsa, kála, dália, kövi rózsa. A bogyós kiegészítőkkel lehet még egyedibbé tenni az esküvői csokrot és virág dekorációt.

Trendi és praktikus ötlet a desszertasztal kialakítása. A menünél el is hagyható a felszolgált desszert, inkább a desszertasztalról válogathatnak a vendégek kedvükre. De nem kell túlzásba esni a kínálatot illetően, mert még jön az esküvői torta is! Mutatok is egy jó ötletet a desszertasztal “megalkotására” őszi stílusban.

A dekoráció összeállításánál bátran használjátok az őszi természet kincseit: a leveleket, bogyókat, az igen jellegzetes sütőtököt, dísztököket. Ez ráadásul költséghatékony megoldás is. A meleg színeket tovább erősíthetjük gyertyákkal, mécsesekkel, fényfüzérekkel, lampionokkal.
Gasztronómia az őszi esküvőn

Az évszak jellegzetességeit mindenképp használjátok az étel- és italsor összeállításánál is. Egy kis egyediséget vigyetek bátran bele a hagyományos menüsorba!
A forró levesek most igazán jól jönnek. Nyáron valószínűleg kisebb lelkesedéssel fogadják a vendégek a gőzölgő levest. A Gyömbéres sütőtökkrém levest bacon chips-szel kár lenne kihagyni.
Az italsort bővíthetitek fűszeres, forró italokkal: rum punccsal, alma cider-rel, forralt borral. De a klasszikus finom pálinka se maradjon el!
A desszert asztalon szerepelhet gyümölcstál, dió, sajt és az almás, szilvás süteményekről se feledkezzetek meg!
Az esküvői tortánál is visszaköszönhetnek az ősz ízei és díszítő elemei. Egyre kedveltebbek a csupasz torták, amit fügével, áfonyával, virággal díszíthetünk.

Ha esküvőd megszervezésében elakadtál vagy szükséged lenne egy hozzáértő tanácsára, fordulj hozzám bizalommal: esküvői tanácsadás online vagy személyesen!

Tetszett?

Share on facebook
Megosztom Facebookon
Share on email
Elküldöm emailben