Kell esküvőszervező nekem?

Tévhitek tisztánlátása az esküvőszervező munkájával kapcsolatban: “Jó lenne, de nem fér bele a keretbe. Majd megszervezem én, segítenek a barátaim! Egyedül szeretném megvalósítani az álmunkat, nem akarom másra bízni!”

Szükségem van esküvőszervező segítségére vagy nem?

Bizonyos tévhitek keringenek a köztudatban az esküvőszervezéssel kapcsolatban. Ezeket szeretném most megvizsgálni és egyben segítségetekre lenni, hogy mélyebben belelássatok, hogy mit is csinál egy esküvőszervező.

esküvőszervezés

Saját magam is meg tudom szervezni!

Ez igaz! Meg tudod szervezni. De ne felejtsétek el, hogy a szervezésnek van egy időigényes, stresszes oldala is. Az óriási túlkínálatból meg kell találni a neked megfelelőt, ajánlatokat kérni, egyeztetni, szerződést kötni… A nagy napon egyedül kell mindent leellenőrizned, fogadni a szolgáltatókat, ahelyett, hogy nyugodtan készülődnél és magadra, magatokra tudnál koncentrálni.
Fontos tudnod, hogy ha esküvőszervező segítségét kéred, akkor is részese vagy a szervezésnek. Te döntesz, te adod az irányvonalat, csak van egy hozzáértő segítőd, aki a határidőket betartva, egy-egy témára fókuszálva halad előre.

Majd a barátnőm segít megszervezni, neki is most volt az esküvője…

Az valóban nagy segítség, ha van valaki melletted, aki segít a döntésben és aki praktikus tanácsokkal lát el.
De a barátnőd nem Ti vagytok! Itt most a Ti kettőtök elképzeléseit, igényeit, álmait kell figyelembe venni.
Nagy feladatokat azért sem érdemes a barátokra, családtagokra osztani, mert akkor ők nem tudnak szerves részesei lenni a Ti napotoknak. Ha például a barátnőd várja a szolgáltatókat az esküvő helyszínén (zenekar, cukrászda, dekoros, bútorszállító, léggömbös), akkor nem is lesz ott veled a szertartáson.
Egyszerűen lemarad róla. Ha az esküvő során bármilyen megoldandó dolog merülne fel, akkor nem biztos hogy olyan gyorsan, hozzáértő módon tud reagálni és megoldást találni, mint egy tapasztalt esküvőszervező.

Barátnői feladatok…

Apró feladatokat persze rá lehet bízni, például hozza a dobócsokrodat. Segítsen feltűzni a rokonokra a kitűzőket, mivel ő úgyis ismeri őket. És mint barátnő az este során egy személyes beszéddel áll elő, akkor az Nektek felejthetetlen élmény lesz.

esküvőszervező

Sokba kerül! Jó lenne, de nem fér bele a büdzsénkbe…

Az esküvőszervező díja az összköltségvetést tekintve csekély rész. Ez a díj a szervező több hónapos munkáját jelenti. Érdemes fontolóra venned, hogy az esküvőszervező időt és pénzt spórol meg Neked, hogy az elképzelésednek megfelelő (stílus, büdzsé) szolgáltatókat megkeresse. Az ártárgyalásokon is segítségedre tud lenni és gyakran érhet el kedvezményeket.
Esküvőszervezőből is nagy a választék, biztos lehetsz benne, hogy találsz olyat, aki beleillik a büdzsédbe.
Egyes szervezők kisebb esküvői csomagokat is ajánlanak kedvezőbb díjazással, például esküvői tanácsadást és helyszíni koordinációt.
Érdemes igénybe venned egy hozzáértő segítségét, nem fogod megbánni!

A helyszín lesz a szervező…

A helyszín valóban sok mindenben tud segíteni, de nem lesz a személyes segítőd, tanácsadód, akivel minden részletet, apróságot meg tudsz beszélni.
Ők a helyszínre fókuszálnak, annak berendezésére, a vendégfogadásra, a vendéglátásra, étel- és italsor kidolgozására, a szertartás kialakítására. Ez mind nagyon fontos, DE nem elég. Esetleg még szolgáltatókat is ajánlhatnak. De fontosabb a szolgáltatókat a Ti igényeiteknek megfelelően megkeresni és nem fordítva. A helyszínek az apró részletekkel már nem foglalkoznak, ami pont egyedivé teszi az esküvőtöket. Ezzel nincs is semmi baj, mert nem ez a főfeladatuk!
A helyszín nem fog időpontokat egyeztetni, szerződéseket előkészíteni, forgatókönyvet írni egész napra. Nem lesz ott a templomban mellettetek…

További jó készülődést mindenkinek. És ne feledd, ha segítségre van szükségetek, vegyétek igénybe! Csak nyerhettek vele!

Tetszett?

Share on facebook
Megosztom Facebookon
Share on email
Elküldöm emailben