Esküvő ősszel

2017-10-09

Miért választják egyre többen az őszi időszakot a házasságkötésre? Tippek őszi esküvők szervezéséhez.

Egyre közkedveltebbek az őszi hónapok az esküvőre készülő párok körében.
Mielőtt kitűzitek a Nagy Nap dátumát, érdemes átgondolni, hogy mik az őszi időszak előnyei a nyári időszakkal szemben.

Hogy teljes képet nyújtsunk a lehetőségekről,
az alábbiakban összegyűjtöttük az őszi esküvők előnyeit és hátrányait, valamint az évszak esküvői jellegzetességeit.Őszi esküvők előnyei és hátrányai

A nagy nyári forróság után mindenkinek jól esik az enyhébb idő. Az ősz nagy részében kellemes idő van, gondoljunk csak az Indián nyárra...
Az ifjú pár is sokkal jobban, komfortosabban érzi magát enyhébb időben, mint a nagy forróságban.
Nem kell aggódni, hogy a smink a meleg időtől csillog és elkenődik. A vőlegénynek nem kell 5 váltó inget betenni, hogy az öltönye alatt folyamatosan cserélje azokat 40 fokban.

Ugyan egyre kedveltebbek az őszi hónapok a házasságra készülők körében, de azért még mindig a nyári időpontok a legkeresettebbek. Ebből fakadóan ősszel szélesebb kínálatból tudtok választani, mind a helyszínek, mind az egyes szolgáltatók tekintetében.

Kedvezményeket is elérhettek a helyszíneknél és a nászút szervezésénél is kedvezőbb árakkal találkozhattok.

Előnyként említhetjük még azt a praktikus szempontot is, hogy a násznépet könnyebb összehívni. Nyáron gyakran előfordul, hogy egy-egy vendég nyaralási tervét, szabadságát kettévágjuk az esküvői meghívással.

Talán az egyik legfontosabb érv az őszi esküvő mellett, az évszak adta jellegzetességek.
Gondoljunk csak egy kellemesen meleg őszi napra a természet adta csodálatos háttérrel, a színpompás őszi falevelekkel...
Az esküvői kreatív fotózáskor igazán jól jön a színes háttér a lehulló falevelekkel. A fehér ruhát nagyon jól kiemelik a színes levelek és a fotózást is nagyban segítik a kellemesen szűrt fények.

A dekorációt és a menüsort is különlegesebbé tehetjük, ha az ősz színeit, virágait, alapanyagait használjuk. Erre még kitérek bővebben...

Az őszi esküvő hátránya, ami a nagy előnye is, az időjárás. Inkább szeptembert és az októbert ajánlom,
a novemberrel már óvatosabb lennék, azt már a hideg időjárás uralja és igen gyakoriak a ködös időszakok is.

Hátrány még, hogy kültéren kevesebb időt lehet eltölteni. Ajánlom ettől függetlenül, hogy a vendégfogadást, ceremóniát rendezzétek kültéren, ha az időjárás engedi. De mindenképp kell B terv is!
Gondoskodjatok, arról hogy a vendégek hőérzete jó legyen. A ceremóniára ki lehet fehér plédeket tenni. A fogadáshoz pedig hőgombákat. Ezek az eszközök bérelhetőek ma már!
Őszi esküvő dekorációs elemei, kiegészítői

Kezdjük először az őszi színekkel. A természet csodaszép díszletet nyújthat a bordó, piros, narancs, sárga minden árnyalatában. Gyönyörű lehet egy szertartást ilyen színpompás háttér előtt megtartani.Ha inkább a karakteresebb színeket kedveled, akkor ez a Te évszakod! Bátran használjátok a következő színeket: ezüst, padlizsán lila, bronz, arany, vörös, mély kék, smaragd zöld...

Az ősz elkényeztet minket a virágpalettájával is. Elérhető ilyenkor a rózsa, őszi rózsa, kála, dália, kövi rózsa. A bogyós kiegészítőkkel lehet még játszani.Itt szeretném kiemelni azt a trendet, hogy manapság az ifjú pár nagyobb figyelmet fordít a vendégfogadás, desszertasztal és fotósarok kiemelésére. Ezeket a helyeket külön díszíthetjük, átitatva az esküvő stílusával. Mutatok is egy jó ötletet a desszertasztal "megalkotására" őszi stílusban.


A dekoráció összeállításánál bátran használjátok az őszi természet kincseit: a leveleket, bogyókat, az igen jellegzetes sütőtököt, dísztököket. Ez ráadásul költséghatékony megoldás is. A meleg színeket tovább erősíthetjük gyertyákkal, mécsesekkel, fényfüzérekkel, lampionokkal.

DIY TIPP
Ha van egy kis időtök és szerettek kreatívkodni, akkor saját készítésű kiegészítőkkel még inkább egyedivé varázsolhatjátok a dekorációt.
Nézzétek csak! Színes levelekkel beborított befőttes üveg, a szájánál csipkével vagy rusztikus madzaggal díszítve.

Gasztronómia az őszi esküvőn

Az évszak jellegzetességeit mindenképp használjátok az étel- és italsor összeállításánál is. Egy kis egyediséget vigyetek bátran bele a hagyományos menüsorba!
A forró levesek most igazán jól jönnek. Nyáron valószínűleg kisebb lelkesedéssel fogadják a vendégek a gőzölgő levest. A Gyömbéres sütőtökkrém levest bacon chips-szel kár lenne kihagyni.
Az italsort bővíthetitek fűszeres, forró italokkal: rum punccsal, alma cider-rel, forralt borral. De a klasszikus finom pálinka se maradjon el!
A desszert asztalon szerepelhet gyümölcstál, dió, sajt és az almás, szilvás süteményekről se feledkezzetek meg!
Az esküvői tortánál is visszaköszönhetnek az ősz ízei és díszítő elemei. Egyre kedveltebbek a csupasz torták, amit fügével, áfonyával, virággal díszíthetünk.


Cimkék:

Vissza a bejegyzésekhez