Zero waste esküvő

zero waste esküvő

Mit is jelent az, hogy zero waste esküvő, low waste, zöld megoldások, környezettudatosság?

Ha esküvőnk szervezése során szeretnénk környezetbarát megoldásokat választani, akkor nagyon széles a tárház. A pár felfogásától, igényeitől függ, hogy hány zöld megoldást szeretne beépíteni. De mi az a zöld megoldás? Minden olyan lépés, ami környezetbarát.

Próbáljatok úgy közlekedni az esküvő során, hogy minél kevesebb üzemanyagot kelljen használni, lehetőleg ne legyen káros anyag kibocsátás. Ehhez jó megoldás, ha az esküvő helyszínei közel vannak egymáshoz.

Törekedjetek arra, hogy ne legyen pazarlás az esküvőn. Lehetőség szerint ne kerüljön étel a szemétbe. Gondoljátok át gondosan az étteremmel, hogy mennyi mennyiség az, ami elfogy. Ha hideg étel marad, akkor osszátok szét a vendégek között vagy tovább adhatjátok olyan szervezeteknek, akik szívesen eljuttatják rászorulóknak.

Fontos, hogy az esküvőn használt virágok, dekoráció, kellékek se menjenek a szemétbe. Legyen további útja. A virágokat ajándékozzátok el idősek otthonának vagy gyerekotthonnak. Igazán örülni fognak!!! A dekorációkat, kellékeket pedig adjátok tovább, számos menyasszonyi börze, cserecsoport van, ahol ezt megtehetitek.

zero waste esküvő

Mit is jelent a zero waste esküvő?

Amikor semmilyen szemetet nem hagysz és nem termelsz magad után, azaz hulladékmentes esküvőt tartasz. Ez szerintem szinte kivitelezhetetlen egy városi esküvőn. Kizárólag egy önellátásra berendezkedett közösségben tudom ezt elképzelni. Inkább a low waste – azaz csökkentett hulladék – megoldás az, ami célul tűzhető ki jelen pillanatban és amire törekedni is kellene!

5 tipp a zero waste esküvő jegyében

  • Kerti partin ne műanyag tányérokat, evőeszközöket használj! Már elérhetőek a papír mellett más természetes anyagokból (fa, bambusz, kukorica)készült eszközök. Ha szívószált szeretnétek, legyen az is papír, bambuszból vagy szalmából!

Esküvőd szervezése során szeretnél környezetbarát tanácsokat, útmutatást kapni, fordulj hozzám bizalommal.

Képek forrása: Pinterest

Tetszett?

Share on facebook
Megosztom Facebookon
Share on email
Elküldöm emailben