Art deco esküvő

Az art deco és a gatsby stílus közötti kapcsolat. Az art deco esküvő stílusjegyei a 20-as évek divatjegyeit hozza vissza.

Az art deco a 20-as és 30-as évek építészeti és iparművészeti irányzata, mely hatással volt a képzőművészetre és a kor divatjára is. Egyenes vonalak és a geometrikus formák használata jellemezte. Az art deco stílus a luxus védjegye lett. Térhódítása Franciaországból indult és legnagyobb hatását az Egyesült Államokban fejtette ki.
És akkor hogy is jön a Gatsby stílus a képbe? Ki is az a Gatsby? Gatsby F. Scott Fitzgerald 1922-es regényének a főhőse. A regény a húszas évek Amerikáját mutatja be, melyet a pénz hatalma, a szesztilalom és a mindent átitató jazz jellemzett.
Azt is mondhatnánk, hogy a Gatsby stílus nem más, mint az art deco által inspirált divat. A nők saját stílust teremtettek rövidre vágott ruháikkal, széles csillogó fejpántjaikkal, hosszú gyöngynyakláncaikkal.

Milyen egy art deco esküvő? Nézzük végig a rá jellemző színeket, virágokat, anyagokat…
Domináns színei: fekete, grafit szürke, arany, smaragdzöld
Stílusjegyei: geometrikus formák használata a dekorációban, meghívók és ültető kártyák készítésénél.
Kiegészítő elemek: gyöngy, toll
Virág: a stílus töménységéből fakadóan fehér vagy krémszínű virágok ajánlottak. Rózsa, orchidea, kála…

art deco esküvő

Ha esküvőd szervezésénél hozzáértő segítségre vagy tanácsra lenne szükséged, bátran keress! Teljes körű esküvőszervezés és esküvői tanácsadás országosan.

Tetszett?

Megosztom Facebookon
Elküldöm emailben