Vintage esküvő

vintage_eskuvoi_dekoracio

Mit jelent a vintage esküvő? Milyen stílus jegyei vannak az esküvő stílusában, dekoráció színében, virágaiban?

A vintage (ejtsd: vintázs) szó jelentése régies, régies hangulatú. A szó használata először a borászatban, fotózásban jelent meg. Manapság, mint stílusjegy a divatban, enteriőrben, lakberendezésben használatos. A „régies” jegyek az 1920-1975-ös évek stílusjegyeiből fakadnak.

vintage esküvő

Na de nézzük, hogy a vintage mi jelent, ha esküvőről van szó. A vintage stílusú esküvők fénykorukat élik. Közkedvelt. Talán azért mert letisztult és egyben mégis ünnepélyes. Talán az a stílus, ami soha nem megy ki a divatból. A vintage esküvő lényege, hogy régies hangulatú tárgyakat használunk dekorációs kiegészítőként. Szinte bármit, ami régi. Lehet ez egy régi bőrönd, porcelán, könyvek, régi tükrök, régi fényképek, képkeretek, kalitkák, régi bicaj és még sorolhatnám…

A vintage stílus persze nem csak a dekorációban jelenhet meg, hanem az esküvő minden más kiegészítőjében: meghívó, esküvői ruha, hajviselet, autó, torta design

A vintage esküvőknek nemcsak a kiegészítői jellegzetesek. A színek, virágok, esküvőn használt anyagok is behatárolhatóak.

Színe: mályva, világos rózsaszín, krém, fehér, füstös arany, rose gold
Virágok: elsősorban a nagyfejű virágok, mint pünkösdi rózsa, rózsa, boglárka.
Anyaga: csipke, kristály, gyöngy

Ha esküvőd megszervezésében elakadtál vagy szükséged lenne egy hozzáértő tanácsára, fordulj hozzánk bizalommal: esküvői tanácsadás online vagy személyesen!

Tetszett?

Megosztom Facebookon
Elküldöm emailben