Esküvő a covid idején

esküvő covid

8 tipp, hogy hogyan tudjátok növelni magatok és vendégeitek biztonságát esküvőtök alkalmával fokozódó járványhelyzetben. Ha az esküvő a covid idején van.

Kommunikáció

Fontos, hogy kommunikáld a vendégeid felé, hogy Ti mit tesztek az ő biztonságukért és hogy Ti mit vártok el tőlük. Ez miért fontos? Mert sok vendég aggódik a biztonságáért és úgy gondolják sokan, hogy a legbiztonságosabb, ha el sem mennek az esküvőre. Ez tény, de ha a vendégeidnek egy biztonságos közeget tudsz nyújtani, akkor ez változhat. Ehhez viszont elengedhetetlen a folyamatos kommunikáció.

Fertőtlenítő állomások

Például kérhetitek, hogy érkezéskor fertőtlenítsék le a kezüket és viseljenek maszkot, ha Ti ezt biztonságosabbnak érzitek. Az esküvő helyszínén több ponton is elhelyezhettek fertőtlenítő állomásokat.

Szertartás, esküvő a covid idején

Az esküvői szertartás során ne a megszokott módon, egymáshoz közel ültesd le a vendégeidet, hanem szeparálva családonként vagy nagyobb helyet kihagyva alakíts ki az ültetési rendet.

Közvetítés

Ha valamelyik fontos vendégetek nem tud, vagy nem mer mégsem részt venni a szertartáson, akkor közvetítéssel vonjátok be őt vagy őket is, hogy együtt lehessenek veletek akár virtuálisan is ebben a fontos pillanatban. Biztos, hogy így is felejthetetlen lesz nekik az élmény! Ha szükségetek lenne ehhez technikai segítségre, akkor bátran keressetek olyan vállalkozókat, akik szertartás közvetítéssel foglalkoznak profi módon.

Ültetés

Vigyázva magatokra és vendégeitekre az ültetés során ne egy összefüggő nagy U-alakú asztalt alakítsatok ki, hanem több kisebb asztalhoz terítsetek a vendégeknek szellősen. A zsúfolt ültetést kerüljétek most! Az asztalok között hagyjatok minél nagyobb helyet.

Étkezés

Fokozódó járvány esetén figyelj arra, hogy a zsúfolt helyzeteket csökkentsd az esküvődön amennyire lehet. Például az étkezések során mellőzd a svédasztalos (büféasztalos) tálalási formát! Inkább tányér vagy tálszervizes étkezést válasszatok! Ha még is ragaszkodnátok a büféasztalos szervizhez, akkor viszont több asztalt használjatok és úgy, hogy akár két oldalról is megközelíthető legyen.

A bárpultos kiszolgálás helyett, elkerülve a zsúfoltságot, válasszátok az italfelszolgálást!

Mini esküvő

A vendégek létszámát komolyan vegyétek fontolóra. Nem biztos, hogy most a 200 fős esküvők ideje van. A számotokra legfontosabb emberek szerepeljenek a listátokon! 2020-ban a járványhelyzet miatt sok pár MINI esküvőt szervezett 10-40 főig. A cél az volt, hogy az óriás vendégsereget minimális létszámra csökkentsék vagy, mert nem volt másra lehetőség. Csak zárójelben említem meg, hogy egy MINI esküvőnek környezet- és pénztárcakímélő hatása is van.

Jelezd, hogy mi fér bele

Megkönnyítheted a vendégeidnek, hogy hogyan tudják minél gyorsabban jelezni a többi vendég felé, hogy nekik belefér-e egy ölelés vagy szeretnék, ha betartanák mások is távolságot. Három különböző színű, egymástól erősen eltérő, karszalagot vagy kitűzőt választhatnak a vendégek érkezéskor. Ezzel jelezve, hogy mi fér bele nekik a többi vendéggel való kapcsolódásban. A színeket egy nagy táblán jelezni kell, hogy melyik mit jelképez.

Például lehet: piros, sárga, zöld. Piros azt jelenti, hogy szeretne az illető nagyobb távolságot tartani, sárga, hogy a beszélgetés és könyökpacsi belefér. Zöld: mehet az ölelés is.

Ha esküvőd szervezésénél hozzáértő segítségre vagy tanácsra lenne szükséged, bátran keress!

Tetszett?

Megosztom Facebookon
Elküldöm emailben