Esküvői trendek 2022

esküvői trendek 2022

Kíváncsi vagy, hogy hogyan alakulnak az esküvői trendek 2022-ben? Mik lesznek a közkedvelt esküvői színek, virágok, stílusok? Inspirálódj és igazítsd magadhoz a trendeket!

9 esküvői trend 2022-ben

1. Ceremónia a természetben

Töretlen az esküvőre készülő párok körében az az elképzelés, hogy az esküvői ceremónia természet közeli helyen legyen: egy öreg fa alatt, tópart, tisztás, erdő…

Fontos azonban, hogy szabadtéri események esetén mindig legyen B terv, arra az esetre, ha az időjárás nem teszi lehetővé a kinti tartózkodást.

Lantai Birtok – erdei ceremónia, Dekoráció: Alingra Decor

2. Esküvői trendek 2022 – színekben

A Pantone 2022 januárjában kihirdette a 2022-es év színét, ami nagy hatással van a divat, lakberendezés, esküvők színvilágára. Ebben az évben nem egy meglévő színt választottak, hanem egy új színt alkottak, ami eddig nem létezett a palettájukon. Ez a szín a VERY PERI – kékes lila vagy lilás kék – magába foglalja a kék szín nyugodtságát és a piros energiáját. Nekem rögtön a levendula mező jutott eszembe. Hmmm! 2022-ben lehetséges, hogy ennek a színnek a hatására újra előtérbe kerülnek majd a levendulás, provence-i hangulatú esküvők.

esküvői trendek 2022

3. Száraz virág az esküvői dekorációban

Aranykorát éli 2022-ben is a száraz virág! Akár magában, akár friss virággal kombinálva az esküvői csokorban és az esküvői dekorációban is. Szárított virágszirmokat természetes konfettiként is használhatunk rizs helyett!

Helyszín: Lantai Birtok, Dekoráció: Alingra Decor

4. Esküvői trendek 2021 – stílusban

Greenery vagy bohó? Mindkét esküvői stílus közkedvelt lesz 2022-ben. A közös bennük a természet szeretete, eltérő bennük a színviláguk és hangulatuk.

greenery esküvőknél a természetközeli és rusztikus elemek keverednek, középpontban a jó értelemben vett egyszerűség és letisztultság áll. A ZÖLD, az levélmotívumok, zöld ágak, fűszernövények: eukaliptusz, babér, rozmaring dominálnak. Az ágakat koszorú alakban, girlandban helyezik el az asztalon, a virágok a zöld dekoráció kiegészítő elemei, melyeket kisebb vázákba vagy a zöld díszbe beletűzdelve helyeznek el. A virágok színei visszafogottak, jellemzően fehér vagy púderszínűek.
Mind a szín, mind a motívumok végig kísérhetik az öltözködést, dekorációt, tortát, meghívót az esküvő során.

És milyen a bohó sikk? Szabad, eklektikus, bohókás… Ez a stílus azoké a pároké, akik kreatívak és nem szeretik a szokványos dolgokat. A természet közeliség nagy szerepet játszik. A jellemző kiegészítők: álomfogó, lelógó díszek, makramé, színes szőnyegek. A jó hír azoknak, akik nem szeretnék maguk elkészíteni ezeket a kiegészítőket, hogy már bérelhetőek is a makramé díszek, kapuk, kiegészítők.

A virágoknál a nagyobb díszek, virágcsokrok száraz virággal, pampafűvel kombinálva. Színeknél nagy hangsúlyt kapnak a föld színek: narancs, okker, réz.

5. Környezetbarát esküvő

Egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk környezetünk védelmére, egyre több környezettudatos lépést teszünk a mindennapjaink során. Miért ne tennénk ugyanezt esküvőnkön is? 2022-ben is trendi a zöld esküvő, azaz, hogy esküvőnk szervezése során zöld megoldásokat iktassunk be egyre több ponton. Bár fontos megjegyezni, hogy a környezettudatosság nem trendiség kérdése.

6. Vegán opció az esküvői menüben

Egyre nagyobb igény van arra, hogy ne csak a hagyományos, húsos ételek legyenek az esküvői menüben, hanem a szezonalitásra és a helyi termékekre fókuszálva vegetáriánus és/vagy vegán ételek vagy akár egész menüsor is elérhető legyen a vendégek számára. Ha pedig vegán pár vagytok, akkor bátran tervezzetek vegán esküvői menüt! Vegyétek úgy, hogy a vendégeiteket egy gasztronómia élménnyel ajándékozzátok meg.

esküvői trendek 2022

7. Esküvői divat – esküvői trendek 2022

Két részes esküvői ruha!!! Praktikus és környezettudatos irányzat az esküvői divatban. A stílusodnak és alakodnak megfelelően tudod kombinálni az alsó és felső részt, amit az esküvő után külön-külön is tudsz hordani.

Tervező: Boriana

8. Online esküvői meghívó

Mi a trend a meghívóknál 2022-ben? Abszolút az online meghívó! Mindig felmerül kérdésként, hogy na de mi lesz Nagyiék meghívójával. Az online meghívót ki is lehet nyomtatni azoknak a vendégeiknek, akiknek inkább személyesen adnátok át.

9. Vendégkönyv fotóval

Fotósarok összekapcsolódott a vendégkönyvvel. Szívesen bérelnek a párok egy fotóautomatát pár órára, ami ki is nyomtatja a képeket azonnal. Ezeket be lehet ragasztani a vendégkönyvbe, mellé a vendégektől jó kívánságok, útravalók, kedves szavak! Az esküvő után nagyon jó emlék lesz!

Ha esküvőd szervezésénél hozzáértő segítségre vagy tanácsra lenne szükséged, bátran keress! Teljes körű esküvőszervezés és esküvői tanácsadás országosan.

Tetszett?

Megosztom Facebookon
Elküldöm emailben