Lánybúcsú

lánybúcsú

Milyen egy jó lánybúcsú? Mire figyeljetek a szervezés során? Hogyan válasszunk programot? Milyen típusú programok elérhetőek, ha nem csak arra vágytok, hogy bulizni menjetek?

lánybúcsú

A lánybúcsú szervezése során a legfontosabb, hogy a középpontban a menyasszony áll! Így mindenképp hozzá igazítsátok a programot, olyat válasszatok, ami hozzáillik! Lehet ez kreatív, gasztro, laza, aktív, hagyományőrző, ezoterikus… Lehet, hogy sokan arra vágynak, hogy óriási limuzinból kilógva végig járják Budapest bárjait. De lehet, hogy a te barátnőd nem ilyen, nem kell belekényszeríteni ebbe a sémába. Vannak más alternatívák is! Az alábbiakban összegyűjtöttem jó pár lánybúcsú programot. Remélem, találtok benne olyat, ami hozzátok vagy a barátnőtökhöz illik.

Másik aranyszabály a lánybúcsú során, hogy sose hozzátok a barátnőtöket kellemetlen helyzetbe! Ugyancsak fontos, hogy a programot szervező megbeszélje a menyasszonnyal és a többi résztvevővel is a részleteket. Gondoljátok előre át a délután / este menetét, hogy ne az utcán ácsorogva kelljen kitalálni, hogy hova is szeretnétek menni! És akkor jöjjenek az ötletadó lánybúcsú programok!

Hagyományőrző lánybúcsú

A szentendrei Skanzen területe és házai kiválóan alkalmasak egy hagyományos leánybúcsú megtartására. Kedvcsinálóként összeállítottak egy rövid programot, amiben a menyasszony bebizonyíthatja, hogy alkalmas az asszonnyá válásra.

Ahhoz, hogy jó asszony váljék a lányból, sok mindennek meg kell felelnie. Olyan játékos feladatokat ajánlanak a program során, amelyek elvégzésével a leány bebizonyíthatja rátermettségét, fürgeségét, eszességét barátnői előtt, akiknek közre kell működniük a menyasszony próbatételeinek végrehajtásában.

Kreatív lánybúcsú

Manapság számtalan érdekes workshopot találhattok, ahova együtt elmehettek és még maradandó, kézzel fogható emlék is marad utána. Gondoljunk csak a mostanában igen népszerű élményfestésre, vagy akár egy ötvös workshopra, kalligráfia órára, kerámia workshop és még sorolhatnám…

lánybúcsú élményfestés

Gasztro leánybúcsú

A legszélesebb választékot a gasztronómia tartogatja. Ha a menyasszony imádja a különleges ételeket, vagy az egyik kedvenc hobbija a sütés, vagy csokiimádó, akkor itt kell programot keresnetek a lánybúcsúra!

Elmehettek együtt egy különleges étterembe, vagy részt vehettek egy kellemes borkóstoló esten. Számos helyszín ajánl kiscsoportos főzőtanfolyamot elkalauzolva a világ bármelyik tájára. De ha a menyasszony édesszájú, akkor bonbon és macaron készítő workshopok és különleges desszertkurzusok is szívesen várják a lánybúcsú csapatot.

macaronkészítés lánybúcsú

Stílusos lánybúcsú

Ha úgy gondoljátok, hogy a menyasszonynak jól jöhet egy csajos program és például már régóta szeretné megtanulni, hogy hogyan tudja profi módon kisminkelni magát vagy milyen színek állnának igazán jól neki, akkor remek közös program lehet egy smink, stílus vagy színtanácsadás, akár fotózással egybekötve. Ezek a programok is elérhetőek kiscsoportos keretek között. Extra program lehet egy hennafestő workshop is!

Laza programok

Vágyhattok persze arra is, hogy csak Ti ünnepeljetek, minden kötöttség nélkül, szabadon! Szuper program lehet egy kellemes piknik egy mezőn vagy egy tó parton, kerti parti valamelyikőtöknél akár egy Dj-vel. De egy laza délután egy Spa-ban?! Ez is nagyon jól hangzik. Sőt mobil Spa is létezik már, ha nem szeretnétek egyáltalán kimozdulni otthonról.

Környezetbarát lánybúcsú programok

Ha a lánybúcsúra készülő menyasszony elhivatott környezetbarát, akkor ilyen jellegű programot keressetek neki. Például workshopot, ahol megtanulhatjátok a környezettudatos otthon kialakításának csínját bínját a zero waste konyhától kezdve a tudatos vásárlásig, a természetes kozmetikumoktól kezdve a környezetbarát tisztítószerek használatáig.

De készíthettek egyedi táskákat óriás molinókból a Medence csoport szervezésében is.

Szakrális lánybúcsú

Különleges leánybúcsú ötletek közé tartozik a spirituális búcsú a lánykorunktól. Ha inkább egy ünnepélyesebb keretek között szeretnéd megünnepelni, hogy menyasszony lettél, akkor tarthattok egy spirituális hangulatú szertartást is szakavatott segítővel, vagy a női erő és az öt elem segítségével is felkészülhetsz életed egyik nagy változására az öt elem leánybúcsún.

Lánybúcsú ajándék

Hasznos ajándék lehet a menyasszonynak egy kis segítség esküvője szervezéséhez, ez lehet egy 1 órás esküvői tanácsadás egy szakértő esküvőszervezővel vagy rész vétel egy esküvői workshopon.

Lánybúcsú szervezése profi segítséggel

Ha szeretnétek lánybúcsútok megszervezését egy tapasztalt szervezőre bízni, akkor keressetek bizalommal. Színvonalas programok, színvonalas helyszíneken…

Tetszett?

Megosztom Facebookon
Elküldöm emailben