Őszi esküvő

Egyre közkedveltebbek az őszi hónapok az esküvőre készülő párok körében. Lássunk 5 érvet, hogy miért tűzzük ki az esküvőnket őszre.

Mielőtt kitűzitek a Nagy Nap dátumát, érdemes átgondolni, hogy mik az egyes évszakok előnyei és hátrányai. 5 tipp, hogy miért ősszel tartsd az esküvődet.

Őszi esküvő előnyei

1. Enyhébb időjárás
A nagy nyári forróság után mindenkinek jól esik az enyhébb idő. Az ősz nagy részében kellemes idő van, gondoljunk csak az Indián nyárra…
Valljuk be, nemcsak az ifjú pár, hanem a vendégek is kellemesebben érzik magukat enyhébb időben, mint a nagy forróságban.
Nem kell aggódnod, hogy a smink a meleg időtől csillog és elkenődik. A vőlegénynek nem kell 5 váltó inget betenni, hogy az öltönye alatt folyamatosan cserélje azokat 40 fokban. Ez egy igen fontos érv, ami az őszi esküvő mellett szól!

2. Szélesebb a kínálat
Ugyan egyre kedveltebb az őszi esküvő a házasságra készülők körében, de azért még mindig a nyári időpontok a legkeresettebbek. Ebből fakadóan ősszel szélesebb kínálatból tudtok választani, mind a helyszínek, mind az egyes szolgáltatók tekintetében.

Kedvezményeket is elérhettek a helyszíneknél és a nászút szervezésénél is kedvezőbb árakkal találkozhattok.

3. Vendéglista kiszámíthatósága
Előnyként említhetjük még azt a praktikus szempontot is, hogy a násznépet könnyebb összehívni. Nyáron gyakran előfordul, hogy a vendégek egy részének nyaralási tervét, szabadságát kettévágjuk az esküvői meghívással.

4. Az őszi természet szépségei
Talán az egyik legfontosabb érv az őszi esküvő mellett, az évszak adta jellegzetességek.
Gondoljunk csak egy kellemesen meleg őszi napra a természet adta csodálatos háttérrel, a színpompás őszi falevelekkel
Az esküvői kreatív fotózáskor igazán jól jön a színes háttér a lehulló falevelekkel. A fehér ruhát nagyon jól kiemelik a színes levelek és a fotózást is nagyban segítik a kellemesen szűrt fények.

őszi esküvő

5. Különlegesebb dekoráció és menüsor
A dekorációt és a menüsort is különlegesebbé tehetjük, ha az ősz színeit, virágait, alapanyagait használjuk. Erről bővebben következő blogbejegyzésünkben olvashatsz.

Mire figyeljünk az őszi esküvő során?

Mindig legyen B terv! Ha esetleg kültéri vendégfogadást vagy szertartást tervezel, akkor legyen fedett téri opció is. Különösen figyelj arra, hogy a vendégeid ne fázzanak, ha esetleg hűvösebb idő várható. Gondoskodjatok, arról hogy a vendégek hőérzete jó legyen. Ha kicsit hidegebb az idő a ceremóniára ki lehet fehér plédeket tenni. A fogadáshoz pedig hőgombákat. Ezek az eszközök bérelhetőek ma már!

őszi esküvő

A másik dolog, amire figyelj, az a fényviszonyok! Hamarabb sötétedik. Vedd figyelembe ezt a programok kialakításánál. A kreatív fotózást tartsátok meg mihamarabb és ne hagyjátok délutánra.

Ha esküvőd megszervezésében elakadtál vagy szükséged lenne egy hozzáértő tanácsára, fordulj hozzánk bizalommal: esküvői tanácsadás online vagy személyesen!


Tetszett?

Megosztom Facebookon
Elküldöm emailben