Őszi esküvői dekoráció tippek

őszi desszertasztal

Ősszel más színek, ízek kerülnek előtérbe, mint tavasszal vagy nyáron. Ez természetesen az esküvőkre is hatással van, az őszi esküvői dekoráció és gasztronómia is más jegyeket hordoz…

Ősszel esküvő? Igen, igen, igen…

Az idei év is bebizonyította, hogy szeptemberben, októberben bátran tarthatunk esküvőt. Az indián nyár csodásan szép napokat, fényeket, színeket varázsolt elénk. Novemberi esküvővel már óvatosabb lennék, azt már a hideg időjárás uralja és igen gyakoriak a ködös, esős időszakok.

Őszi esküvői dekoráció elemei, kiegészítői

Kezdjük először az őszi színekkel. A természet csodás díszletet nyújthat a bordó, piros, narancs, sárga minden árnyalatában. Gyönyörű lehet egy szertartást ilyen színpompás háttér előtt megtartani.

őszi esküvői dekoráció

Ha inkább a karakteresebb színeket kedveled, akkor ez a Te évszakod! Bátran használja az őszi esküvői dekoráció a következő színeket: ezüst, padlizsán lila, bronz, arany, vörös, mély kék, smaragd zöld…

Az ősz elkényeztet minket a virágpalettájával is. Elérhető ilyenkor a rózsa, őszi rózsa, kála, dália, kövi rózsa. A bogyós kiegészítőkkel lehet még egyedibbé tenni az esküvői csokrot és virág dekorációt.

őszi esküvői dekoráció

Trendi és praktikus ötlet a desszertasztal kialakítása. A menünél el is hagyható a felszolgált desszert, inkább a desszertasztalról válogathatnak a vendégek kedvükre. De nem kell túlzásba esni a kínálatot illetően, mert még jön az esküvői torta is! Mutatok is egy jó ötletet a desszertasztal „megalkotására” őszi stílusban.

őszi esküvői desszertasztal

A dekoráció összeállításánál bátran használjátok az őszi természet kincseit: a leveleket, bogyókat, az igen jellegzetes sütőtököt, dísztököket. Ez ráadásul költséghatékony megoldás is. A meleg színeket tovább erősíthetjük gyertyákkal, mécsesekkel, fényfüzérekkel, lampionokkal.

Gasztronómia az őszi esküvőn

Az évszak jellegzetességeit mindenképp használjátok az étel- és italsor összeállításánál is. Egy kis egyediséget vigyetek bátran bele a hagyományos menüsorba!
A forró levesek most igazán jól jönnek. Nyáron valószínűleg kisebb lelkesedéssel fogadják a vendégek a gőzölgő levest. A Gyömbéres sütőtökkrém levest bacon chips-szel kár lenne kihagyni.
Az italsort bővíthetitek fűszeres, forró italokkal: rum punccsal, alma cider-rel, forralt borral. De a klasszikus finom pálinka se maradjon el!
A desszert asztalon szerepelhet gyümölcstál, dió, sajt és az almás, szilvás süteményekről se feledkezzetek meg!
Az esküvői tortánál is visszaköszönhetnek az ősz ízei és díszítő elemei. Egyre kedveltebbek a csupasz torták (naked cake), amit fügével, áfonyával, virággal díszíthetünk.

őszi esküvői torta

Ha esküvőd megszervezésében elakadtál vagy szükséged lenne egy hozzáértő tanácsára, fordulj hozzám bizalommal: esküvői tanácsadás online vagy személyesen!


Tetszett?

Megosztom Facebookon
Elküldöm emailben