Vegán esküvő

vegán esküvő

Szeretném veletek megosztani Dia és Gábor vegán esküvő szervezésének főbb mozzanatait, melyek a vegán esküvőt tervezőknek is segítségére lehet esküvőjük tervezés, szervezése során.

Miért vegán esküvő?

Dia és Gábor szakmai segítségemet kérte 2022-ben tartandó vegán esküvőjük megszervezéséhez, amire nagy örömmel mondtam igent. Több ok miatt is szükségük volt esküvőszervező bevonására: külföldön éltek, nem volt esküvőszervezői tapasztalatuk, szerettek volna egy személyt, aki összefogja a szervezés feladatait és az esküvő napjának koordinációját, valamint nem utolsó sorban VEGÁN esküvőt és ehhez kapcsolódó szolgáltatókat szerettek volna. Hogy miért? A válasz nagyon egyszerű: maguk is vegán életmódot folytatnak és szerették volna esküvőjük alkalmával is képviselni ezt a szemléletmódot ahol csak lehetett.

Esküvői helyszín

Az esküvői helyszín kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kellett venni. Diáék egy természetközeli helyet szerettek volna, nagy zöld térrel, akik nyitottak egy kisebb esküvő (40 fő) befogadására és vegán gasztronómiára.

Mivel Diáéknak meghatározott büdzséjük volt, ezért vidéki helyszínek felé fordultunk, mert a bérleti díjak itt fele annyiba kerültek, mint a budapesti helyszíneken.

A hosszú listából végül a Jakab Lovasudvarra esett a választás a természetközelisége és a tulajdonos rugalmassága miatt. Nyitottan fordultak Diáék minden elképzeléséhez és a megszokott esküvői menü kínálattól eltérően abszolút teret engedtek Dia és Gábor vegán esküvői menü összeállításának és kivitelezésének.

Vegán esküvő menü

Az esküvői menü – hosszú tépelődés után – végül vegyes lett. Úgy gondolta a pár, hogy a nem vegán vendégek nem értékelnék azt a remek gasztronómiai „utazást”, amit az esküvő során átélhettek volna. Az esküvői menü húsos és vegán kínálatot is tartalmazott, természetesen külön tálalva. Stílusban a magyaros ízvilágot választották.

Vegán esküvői menü:

  • Vendégfogadás: meggyes és almás rétes, magvas és krumplis pogácsa
  • Leves: francia hagymaleves
  • VEGÁN lakodalmas tál – rántott zöldségek: zeller, karfiol, gomba, cukkini, rántott szejtán
  • Köret: zöldséges rizs, sült krumpli, nyári saláta, vegán tartármártás
  • Desszert: sós karamellás, török mogyorós csoki tortaszelet
  • Éjféli menü: vegán töltött káposzta + vegán tejföl

Az esküvői vendégek között volt, aki nyers vegán étrenden volt. A helyszín itt is maximálisan figyelembe vette a külön étrendet és külön tálalt a vendégnek az előre megbeszéltek alapján.

Az esküvői torta teljes mértékben vegán módon készült, csodálatos ízvilágban. Imádta minden vendég. Az Örömsüti Egészségtudatos Desszertműhely készítette a tortát: Vegán fekete erdő, naked stílusú, gyümölcs díszítéssel.

Esküvői dekoráció – vegán esküvő

Maximálisan szem előtt tartottuk az esküvői virágdekorációnál a szezonális kínálatot. Egy csodálatos magyarországi kertészetből – virágos kertből, a Virágos pagonyból rendeltük a virágdíszeket, csokrokat. Az évszaknak megfelelő virágokból készültek a díszek a természetes és a vadvirágos stílusban.

Óriási pozitívum volt, hogy a helyszín rendelkezésre bocsátott dekorációs elemeket, így azokat nem kellett külön megvenni vagy bérelni. Vázákat, lámpásokat, kiegészítő dekorelemeket mind a helyszín biztosította.

Esküvői köszönetajándék

A pár semmiképp nem szeretett volna felesleges, az esküvő után kukába kerülő ajándékot adni a vendégeknek. Így esett a választás mezei virágmag mixre, amit újrahasznosított papírtasakban, feliratozva adtak át a vendégeknek.

Az ültetőkártya is abszolút környezetbarát volt. Dia festett meg sajátkezűleg köveket és írta meg a vendégek nevével. Igazán egyedivé téve így az ültetőkártyákat, amit én is mai napig szívesen őrzök.

Esküvő ruha – fenntartható módon

Dia úgy gondolta, hogy semmiképp nem szeretne egy vadonatúj ruhát venni, amit az esküvő után nem fog soha többé használni és csak a szekrényben lóg majd. Arra a döntésre jutott, hogy használt ruhát vesz, ezzel is képviselve az újrahasznosítás és fenntarthatóság gondolatát, ami átszövi az életüket Gáborral.

Esküvőszervezés menete

Dia és Gábor hosszú időt, majd 1,5 évet, szánt esküvőjük szervezésére, mert mindenben a számukra legmegfelelőbb, a vegán értékeiket tiszteletben tartó, támogató szolgáltatókat szerették volna megtalálni. Nagyon szerettem a velük való közös munkát és együttműködést, hogy segíthettem őket az elképzelt útjukon. Szívet melengető volt a természet tisztelet részükről, ami nekem is nagyon fontos a mindennapjaiban.

Dia szavai:

„Eszméletlenül jól tudtunk együtt dolgozni és a szolgáltatókat is mindig az igényeinknek megfelelően találta meg Barbara. Számunkra fontos volt hogy könnyen menjenek a dolgok mert külföldről szerveztük az esküvőt, illetve fontos volt hogy vegán esküvőt szerettünk volna valamint az egyik legfontosabb az volt hogy környezet barátok maradjunk minden tekintetben. Barbara ezt tökéletesen megoldotta és mindig megtalálta a számunkra legmegfelelőbb szolgáltatókat!”

A csapat:

Ha esküvőd szervezésénél hozzáértő segítségre vagy tanácsra lenne szükséged, bátran keress! Teljes körű esküvőszervezés és esküvői tanácsadás országosan, zöld szemléletben is!

Tetszett?

Megosztom Facebookon
Elküldöm emailben