Esküvői trendek 2023

Kíváncsi vagy, hogy hogyan alakulnak az esküvői trendek 2023-ban? Mik lesznek a közkedvelt esküvői színek, virágok, stílusok? Inspirálódj és igazítsd magadhoz a trendeket!

9 esküvői trend 2023-ben

1. Erdei esküvő

2023-as évben kiemelkedő esküvői trend az erdei esküvő. Az esküvőre készülő párok szívesen tartják a kreatív fotózást, ceremóniát vagy akár az esküvői vacsorát is erdei környezetben.

Fontos azonban, hogy szabadtéri események esetén mindig legyen B terv, arra az esetre, ha az időjárás nem teszi lehetővé a kinti tartózkodást.

2. Esküvői trendek 2023 – színekben

A Pantone 2023 januárjában kihirdette az év színét, ami nagy hatással van a divat, lakberendezés és egyben az esküvők színvilágára is. A 2023-as év színe a VIVA MAGENTA, ami egy élettel és lendülettel teli szín, mely pozitív erőt sugároz.

3. Vadvirág az esküvői dekorációban?

Vadvirágok, mezei virágokból kötött menyasszonyi csokrok is az idei trendhez tartoznak. Ha neked is tetszik ez a természetes, vidám trend, akkor keress helyi termelőt a közeledben.

Szárított virágszirmokat természetes konfettiként is használhatunk rizs helyett!

Fotó: Petrilla photography

4. Esküvői trendek 2023 – stílusban

Greenery esküvői stílus közkedvelt lesz 2023-ban is. Ez a stílus évek óta a kedvencek közé tartozik. 

greenery esküvőknél a természetközeli és rusztikus elemek keverednek, középpontban a jó értelemben vett egyszerűség és letisztultság áll. A ZÖLD, az levélmotívumok, zöld ágak, fűszernövények: eukaliptusz, babér, rozmaring dominálnak. Az ágakat koszorú alakban, girlandban helyezik el az asztalon, a virágok a zöld dekoráció kiegészítő elemei, melyeket kisebb vázákba vagy a zöld díszbe beletűzdelve helyeznek el. A virágok színei visszafogottak, jellemzően fehér vagy púderszínűek.
Mind a szín, mind a motívumok végig kísérhetik az öltözködést, dekorációt, tortát, meghívót az esküvő során.

 

5. Környezetbarát esküvő

Egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk környezetünk védelmére, egyre több környezettudatos lépést teszünk a mindennapjaink során. Miért ne tennénk ugyanezt esküvőnkön is? 2023-ban is trendi a zöld esküvő, azaz, hogy esküvőnk szervezése során zöld megoldásokat iktassunk be egyre több ponton. Bár fontos megjegyezni, hogy a környezettudatosság nem trendiség kérdése.

6. Vegán opció az esküvői menüben

Egyre nagyobb igény van arra, hogy ne csak a hagyományos, húsos ételek legyenek az esküvői menüben, hanem a szezonalitásra és a helyi termékekre fókuszálva vegetáriánus és/vagy vegán ételek vagy akár egész menüsor is elérhető legyen a vendégek számára. Ha pedig vegán pár vagytok, akkor bátran tervezzetek vegán esküvői menüt! Vegyétek úgy, hogy a vendégeiteket egy gasztronómia élménnyel ajándékozzátok meg.

esküvői trendek 2022

7. Esküvői divat – esküvői trendek 2023

Csipke, csipke, csipke!!! Csipkés felsőrész és sima vonalú vagy bővebb muszlin alj, a 2023-as év egyik trendje. A szalonokban profi segítséget kapsz, hogy megtaláld az alkatodnak megfelelő ruhát, amiben a Nagy napon méltón tündökölhetsz majd.

Naybel – esküvői ruha

8. Online esküvői meghívó

Mi a trend a meghívóknál 2023-ban? Abszolút az online meghívó! Mindig felmerül kérdésként, hogy na de mi lesz Nagyiék meghívójával. Az online meghívót ki is lehet nyomtatni azoknak a vendégeknek, akiknek inkább személyesen adnátok át.

A meghívók jó ha az esküvő stílusához igazodnak. Egy greenery stílusú esküvőhöz remek párosítás az alábbi meghívó.

9. Fotóautomata

Kedvelt a párok körében a fotósarok kialakítása, ehhez egy fotóautomatát bérelnek pár órára, ami a helyszínen ki is nyomtatja azonnal a képeket. Ezeket be lehet ragasztani a vendégkönyvbe, mellé a vendégek írhatnak  jó kívánságokat, útravalókat, kedves szavakat! Az esküvő után nagyon jó emlék lesz!

Fotó: Petrilla Photography

 

 

Ha esküvőd szervezésénél hozzáértő segítségre vagy tanácsra lenne szükséged, bátran keress! Teljes körű esküvőszervezés és esküvői tanácsadás országosan.

Tetszett?

Megosztom Facebookon
Elküldöm emailben